Βεντούζες

παραδοσιακή κινεζική ιατρική με βεντούζες

Η θεραπεία με βεντούζες έχει μια μακρά και μεγαλοπρεπή ιστορία. Έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια και ήταν μέρος της επικρατούσας ιατρικής στην Ευρώπη μέχρι το 1900.

Η θεραπεία με Βεντούζες είναι μια αρχαία Κινέζικη πρακτική εδώ και χιλιάδες χρόνια που ξεκίνησε ως επικουρική μέθοδος στην Παραδοσιακή Κινεζική Χειρουργική αλλά η αποτελεσματικότητά της σε πολλές ασθένειες, επέτρεψε την εξέλιξή της σε μια αυτόνομη θεραπευτική μέθοδο.

Σήμερα χρησιμοποιείται στη θεραπεία των επώδυνων μυοσκελετικών συνδρόμων, στο άσθμα, στο κοινό κρυολόγημα, στο χρόνιο βήχα, στα προβλήματα δυσπεψίας καθώς και σε δερματολογικά προβλήματα.

Στη θεραπεία μια βεντούζα προσκολλάται στο δέρμα αφού πρώτα μειωθεί από αυτήν η πίεση, έτσι ώστε το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και να συγκρατείται στη βεντούζα. Σε μερικές περιπτώσεις, η βεντούζα μπορεί να μετακινηθεί όσο η αναρρόφηση του δέρματος είναι ενεργή, προκαλώντας ένα τοπικό τράβηγμα του δέρματος και του μυ.

Οφέλη

Ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα, τα μπλοκαρίσματα του παχέος εντέρου, τον καθαρισμό στις φλέβες, στις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία. Ακόμη διασπείρουν το κρυολόγημα, μειώνουν το οίδημα και τον πόνο, λύνουν συμφύσεις. Χρησιμοποιούνται σε πόνους  ρευματικούς-αρθριτικούς, χρόνιους πόνους μέσης, δυσμηνόροιας, διαταραχές του αναπνευστικού (βήχας-κρύωμα, άσθμα) και του γαστρεντερικού (στομαχόπονος-ναυτία-δυσπεψία).

Αντενδείξεις

Σε υψηλό πυρετό, κώμα, λιποθυμικές καταστάσεις, έντονες κράμπες, έλκη, αλλεργικές – δερματικές αντιδράσεις, σε περιοχές με πολύ λεπτή και ευαίσθητη σε αιματώματα επιδερμίδα, σε οστά, στους μαστούς, πάνω στην καρδιά, πάνω σε βασικά αιμοφόρα αγγεία, στην κοιλιά και στη μέση κατά την εγκυμοσύνη και σε συνθήκες ακραίας έλλειψης ενέργειας.

Συμβουλή

Μετά τη θεραπεία θα εμφανιστεί μια ερυθρότητα πάνω στο δέρμα και ένα κυκλικό σημάδι από το στόμιο της βεντούζας το οποίο θα εξαφανιστεί μετά από 10 μέρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συστήνουμε η θεραπεία να τελειώνει μια εβδομάδα πριν από τις διακοπές εκτός εάν δεν σας ενδιαφέρουν τα σημάδια από τις βεντούζες. Την πρώτη φορά τα σημάδια είναι πιο έντονα αλλά στις επόμενες συνεδρίες είναι λιγότερο εμφανή. Το μέγιστο αποτέλεσμα θα φανεί μετά από τις 5 – 10 συνεδρίες.

Προφυλάξεις

  • Θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ δύο ώρες πριν από τη θεραπεία.
  • Θα πρέπει να είστε ντυμένοι ζεστά για να μην κρυώσετε.
  • Θα πρέπει μετά την χρήση να φοράτε καθαρά ρούχα και να κρατάτε καθαρή την περιοχή που έγινε η εφαρμογή

Αγοράστε την Υπηρεσία // Κλείστε Ραντεβού

25.00

 

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Αίθουσα Μασάζ

Διάρκεια: 30′

Κόστος: 25€

Προτεινόμενες υπηρεσίες