Παραδοσιακή μέθοδος με βεντούζες

Οι βεντούζες έχουν μια μακρά και μεγαλοπρεπή ιστορία. Έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια και ήταν μέρος της επικρατούσας ιατρικής στην Ευρώπη μέχρι το 1900.

Είναι μια αρχαία πρακτική εδώ και χιλιάδες χρόνια που ξεκίνησε ως επικουρική μέθοδος στην Παραδοσιακή Χειρουργική αλλά η αποτελεσματικότητά της σε πολλές ασθένειες, επέτρεψε την εξέλιξή της σε μια αυτόνομη μέθοδο.

Χρησιμοποιείται στη αντιμετώπιση των επώδυνων μυοσκελετικών συνδρόμων, στο άσθμα, στο κοινό κρυολόγημα, στο χρόνιο βήχα, στα προβλήματα δυσπεψίας κλπ.

Η βεντούζα προσκολλάται στο δέρμα αφού πρώτα μειωθεί από αυτήν η πίεση, έτσι ώστε το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και να συγκρατείται στη βεντούζα. Σε μερικές περιπτώσεις, η βεντούζα μπορεί να μετακινηθεί όσο η αναρρόφηση του δέρματος είναι ενεργή, προκαλώντας ένα τοπικό τράβηγμα του δέρματος και του μυ.

Οφέλη:
Ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα, τα μπλοκαρίσματα του παχέος εντέρου, τον καθαρισμό στις φλέβες, στις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία. Ακόμη διασπείρουν το κρυολόγημα, μειώνουν το οίδημα και τον πόνο, λύνουν συμφύσεις. Χρησιμοποιούνται σε πόνους  ρευματικούς-αρθριτικούς, χρόνιους πόνους μέσης, δυσμηνόροιας, διαταραχές του αναπνευστικού (βήχας-κρύωμα, άσθμα) και του γαστρεντερικού (στομαχόπονος-ναυτία-δυσπεψία).

Αντενδείξεις:
Σε υψηλό πυρετό, κώμα, λιποθυμικές καταστάσεις, έντονες κράμπες, έλκη, αλλεργικές – δερματικές αντιδράσεις, σε περιοχές με πολύ λεπτή και ευαίσθητη σε αιματώματα επιδερμίδα, σε οστά, στους μαστούς, πάνω στην καρδιά, πάνω σε βασικά αιμοφόρα αγγεία, στην κοιλιά και στη μέση κατά την εγκυμοσύνη και σε συνθήκες ακραίας έλλειψης ενέργειας.

Προσοχή:
Μετά τη υπηρεσία το δέρμα θα εμφανίσει έντονη ερυθρότητα  και κυκλικά σημάδια από τις επιθέσεις των βεντουζών, τα οποία θα φύγουν μετά από 10 μέρες περίπου. Την πρώτη φορά τα σημάδια είναι πιο έντονα αλλά στις επόμενες συνεδρίες είναι λιγότερο εμφανή. Το μέγιστο αποτέλεσμα θα φανεί μετά από τις 5 – 10 συνεδρίες.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συστήνουμε η υπηρεσία να τελειώνει τουλάχιστον μια-δύο εβδομάδες πριν από τις διακοπές, εκτός εάν δεν σας ενδιαφέρουν τα σημάδια από τις βεντούζες.
Η εφαρμογή γίνεται με γνώση, επαγγελματισμό και με όλους τους κανόνες υγιεινής, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε και δεν φέρουμε ευθύνη για την αντίδραση από τον  κάθε τύπο δέρματος.

Προφυλάξεις:

  • Θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ δύο ώρες πριν από τη υπηρεσία.
  • Θα πρέπει να είστε ντυμένοι ζεστά για να μην κρυώσετε.
  • Θα πρέπει μετά την χρήση να φοράτε καθαρά ρούχα και να κρατάτε καθαρή την περιοχή που έγινε η εφαρμογή των βεντουζών για να μην υπάρξουν πρόσθετοι ερεθισμοί και επιμολύνσεις από τα ρούχα.

Αγοράστε την Υπηρεσία // Κλείστε Ραντεβού

 

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Αίθουσα Μασάζ

Διάρκεια: 30′

Κόστος: 29€