Η Ιστορία του Χαμάμ

Από την Ελληνορωμαϊκή εποχή και κατόπιν από την ανάμιξή τους με την Οθωμανική παράδοση λουσίματος – καθαρισμού – εξαγνισμού του σώματος και της ψυχής, η ευεξία, η ομορφιά, η χαλάρωση και η καθαριότητα εδώ και αιώνες αποτελούσαν στοιχεία αναπόσπαστα της ανθρώπινης φύσης. 

Με οδηγούς αυτά τα στοιχεία και σε συνδυασμό με την ιστορία και την παράδοση δημιουργήσαμε  τα Polis Hammam®️-Polis Loutron®️.

Σας θυμίζουμε ότι στην αρχαία Ελλάδα τα υδροθεραπευτήρια χρησιμοποιούσαν την ενέργεια του νερού για λόγους θεραπευτικούς, οι δε γιατροί Ιπποκράτης και Ασκληπιός υιοθέτησαν την υδροθεραπεία και την μάλαξη(μασάζ) για την πρόληψη, αλλά και την θεραπεία των κακώσεων του σώματος των αθλητών και των πολεμιστών.

Το «Παραδοσιακό Χαμάμ» είναι λουτροθεραπεία και διαφέρει ουσιωδώς από ένα απλό λουτρό ή τμήμα ενός spa  ή άλλου ανάλογου χώρου όπου γίνεται χρήση προκατασκευασμένων ατμοκαμπινών.

Πέρα από την καθαριότητα του σώματος είναι και ένας χώρος κοινωνικής επαφής, ευεξίας και χαλάρωσης. Είναι ένας χώρος συνυφασμένος με την καθημερινή ζωή της πόλης και των επισκεπτών της. Είναι μια συνεχής και ζωντανή διαδικασία.

Στα Polis Hammam®️ θα βρείτε τον κλασικό μαρμάρινο ζεστό χώρο με τον εντυπωσιακό τρούλο,  με τον πολυγωνικό μαρμάρινο πάγκο, τις σκαλιστές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά από τις παραδοσιακές βρύσες, και τα μαρμάρινα ζεστά κρεβάτια όπου γίνεται όλη η ιεροτελεστία της Αυθεντικής Λουτρικής Περιποίησης, σε συνδυασμό με όλα τα παραδοσιακά ενδύματα και υλικά, καθώς και την απαραίτητη χαλάρωση μετά, σε ειδικούς χώρους ρηλάξ.

 Η διαδικασία του  Αυθεντικού Παραδοσιακού Λουτρού  χωρίζεται σε τρία συμβολικά στάδια:  Εξαγνισμός, Εξυγίανση και  Απόλαυση, οπότε και η οργάνωση  της υπηρεσίας ακολουθεί την ίδια λογική.   

Μετά την αρχική παραμονή στο ζεστό χώρο του χαμάμ (Εξαγνισμός), αναλαμβάνουν οι  θεραπευτές, όπου πρώτα γίνεται η γενική απολέπιση του δέρματος και το πλύσιμο με σαπούνι ελιάς (Εξυγίανση) και τέλος ολοκληρώνεται με το αφρο-μασάζ σε σώμα και κεφάλι (Απόλαυση).

Επιλέξτε μία από τις πολλές και μοναδικές  θεραπείες του αυθεντικού παραδοσιακού λουτρού που σας προσφέρουμε και συνδυάστε την με μία από τις θεραπείες μασάζ  με τα αποκλειστικά πρωτόκολλα που δημιουργήσαμε, για να νοιώσετε αναγεννημένοι  και ανακουφισμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας.

  Oι θεραπείες μας  είναι μοναδικές και βασίζονται σε  ειδικά πρωτόκολλα αναζωογόνησης.

 Χαρίστε ένα δώρο ευεξίας στον εαυτό σας  και στα αγαπημένα σας πρόσωπα, γιατί το δικαιούσθε και το αξίζετε.