απολαύστε όλα τα πλεονεκτήματά του χαμάμ, φροντίζοντας εσείς τον εαυτό σας με τα υλικά που θα σας προμηθεύσουμε εμείς

Το Απλό Χαμάμ ή Turkish Bath είναι η ανατολίτικη έκδοση του ατμόλουτρου και θεωρείται η υγρή εκδοχή της σάουνας με πιο ήπιες ωστόσο θερμοκρασίες, 390-420.

Η ζέστη βοηθάει το άνοιγμα των πόρων και την εξάλειψη των τοξινών. Έχει άριστο αποτέλεσμα για την κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό, μετά από τη διαδικασία το δέρμα είναι καθαρό με πιο φρέσκια και νεότερη όψη. Το χαμάμ έχει θεραπευτική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και έχει ξεκουραστική και τονωτική δράση. Με την υγρασία του χώρου μειώνεται η ένταση στους μύες και αυξάνεται η αίσθηση ηρεμίας και ευημερίας.

Η χαλαρωτική σας εμπειρία ξεκινάει με την παραμονή σας στο υγρό και ζεστό μαρμάρινο δωμάτιο (hammam) με τα νερά, τις γούρνες και τον μεγάλο μαρμάρινο θερμαινόμενο πάγκο, όπου θα ξαπλώσετε φροντίζοντας οι ίδιοι τον εαυτό σας με όλα τα υλικά (γάντι κεσέ και σαπούνι ελιάς) που θα σας προμηθεύσουμε εμείς.

Η απολαυστική τελετουργία τελειώνει με την απαραίτητη χαλάρωση στον ειδικό χώρο, συνδυασμένη με κέρασμα, αρωματικό ανατολίτικο τσάι και λουκούμι.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Χαμάμ

Διάρκεια: έως 90′

Κόστος: 25€

Πρόσθετα

Λούσιμο & Μάσκα Μαλλιών

Μάσκα από Μαύρο Σαπούνι

Ενυδάτωση Σώματος

Σημειώσεις:

1. Η παραμονή στο hammam συνίσταται για 60′ – 90′ λεπτά.

2. Ηλικιωμένα άτομα και έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού τους, καθώς και να το αναφέρουν πριν την είσοδό τους στο hammam.

3. Δεν συνίσταται η είσοδος στις εγκύους και στους έχοντες καρδιακά προβλήματα υπέρτασης, υπότασης, θρομβώσεως, επιληψίας κτλ ή επικίνδυνες ασθένειες.