Σε ποιο μυστικό κήπο στην Αθήνα θα χαλαρώσεις μετά από ένα χαμάμ;

Καιρός για μία βουτιά στην αυθεντική λουτρική περιποίηση της αποτοξίνωσης, της χαλάρωσης και της ευεξίας, έτσι όπως την εφάρμοσαν ιστορικοί λαοί στην ιστορία του πολιτισμού.

Από την Mcteam

Φτάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και κάποιοι από εμάς βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα. Ευτυχώς, υπάρχουν πάντα αρκετές λύσεις για ξεκούραση και ανάπαυλα, ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Μία από αυτές είναι κυριολεκτικά ένα πολιτισμικό ταξίδι μέσα από ιεροτελεστίες εξαγνισμού και χαλάρωσης όπως χρησιμοποιήθηκαν από σπουδαίους αρχαίους λαούς στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ανακαλύψτε την μαζί μας περνώντας το κατώφλι του Polis Hammam-Polis Loutron.

Άποψη του κεντρικού χώρου του Hammam και των Λουτρών.

Στους χώρους του Polis Hammam-Polis Loutron το λουτρό της Ελληνορωμαϊκής εποχή συναντά την Οθωμανική παράδοση λουσίματος – καθαρισμού – εξαγνισμού του σώματος και της ψυχής. Παραδοσιακά χώροι-καταφύγια της ευεξίας, της ομορφιάς, της χαλάρωσης και της καθαριότητας εδώ και αιώνες, τα χαμάμ και τα λουτρά αποτελούσαν αναπόσπαστα στοιχεία της ζωής των ανθρώπων. Στην αρχαία Ελλάδα τα υδροθεραπευτήρια χρησιμοποιούσαν την ενέργεια του νερού για λόγους θεραπευτικούς, ενώ οι στυλοβάτες της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτης και Ασκληπιός υιοθέτησαν την υδροθεραπεία και τη μάλαξη του σώματος για την πρόληψη, αλλά και την θεραπεία των κακώσεων. Στα Polis Hammam®️ συναντά κανείς τον κλασικό μαρμάρινο ζεστό χώρο με τον εντυπωσιακό τρούλο, τον πολυγωνικό μαρμάρινο πάγκο, τις σκαλιστές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά από τις παραδοσιακές βρύσες, και τα μαρμάρινα ζεστά κρεβάτια όπου γίνεται όλη η ιεροτελεστία της Αυθεντικής Λουτρικής Περιποίησης.

Το εντυπωσιακό Polis Hammam στην Αθήνα.

Η διαδικασία ενός αυθεντικού παραδοσιακού Λουτρού χωρίζεται σε τρία συμβολικά στάδια: Εξαγνισμός, Εξυγίανση και  Απόλαυση και είναι πραγματικά μία σπουδαία εμπερία να νιώθεις ότι μοιράζεσαι μία συνήθεια των Αθηναίων που κατοικούσαν σε αυτήν την πόλη δύο χιλιάδες χρόνια πριν. Τα στάδια είναι α) παραμονή στο ζεστό χώρο του χαμάμ για εξαγνισμό, β) γενική απολέπιση του δέρματος και πλύσιμο με σαπούνι ελιάς από θεραπευτές για εξυγίανση και τέλος αφρο-μασάζ σε σώμα και κεφάλι για απόλαυση.

Άποψη του εσωτερικού χώρου στο Polis Hammam.Το Polis Hammam-Polis Loutron είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείς να απολαύσεις μια βιωματική εμπειρία ζωής μέσα από μια μεγάλη επιλογή εξαιρετικών ιεροτελεστιών χαμάμ, τελετουργικών μασάζ και αποτελεσματικών θεραπειών περιποίησης προσώπου και σώματος. Πρόκειται για μία αλυσίδα χώρων ευεξίας με καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που φιλοδοξούν να μυήσουν τους επισκέπτες σε μία φιλοσοφία ζωής που όχι μόνο τιμά το Ελληνικό πνεύμα και την ανακάλυψη της υδροθεραπευτικής ιδέας των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά σέβεται και τη σοφία της Ανατολής σε σχέση με τον εξαγνισμό και τη θεραπεία του σώματος μέσα από το νερό, τους υδρατμούς, το άγγιγμα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των έμπειρων θεραπευτών.

Αρχιτεκτονική και φωτισμός εσωστερικού χώρου στην υπηρεσία της χαλάρωσης.

Η κάθε μία από τις θεραπείες που προσφέρονται στο Polis Hammam-Polis Loutron δίνει τη δυνατότητα να γνωριστεί κανείς με την τελετουργία της αυθεντικής λουτρικής περιποίησης, της αποτοξίνωσης , της χαλάρωσης και της ευεξίας, έτσι όπως την υιοθέτησαν και  την εφάρμοσαν ιστορικοί λαοί στην διαδρομή της ανθρώπινης εξέλιξης και του πολιτισμού.  Δοκιμάστε τα λουτρά των Βυζαντινών, των Αιγυπτίων, αλλά και των Μαροκινών -νιώστε ότι βρίσκεστε στη Κόκκινη Πόλη ή το διαμάντι του Νότου-, αφεθείτε σε ένα Ηράκλειο λουτρό για αποτοξίνωση ή απολαύστε μία μάλαξη “Όλυμπος”, τη signature θεραπεία αποκλειστικά σχεδιασμένη για το Polis Hammam-Polis Loutron.

Καθόλου τυχαία, το Polis Hammam-Polis Loutron έχει βραβευτεί ως το καλύτερο παραδοσιακό χαμάμ – λουτρό της Ευρώπης και συνεχίζει να λαμβάνει βραβεία, διακρίσεις και άριστες κριτικές από τους επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και κάθε γωνιά της γης (Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία κ.α).

Μετά το χαμάμ, χαλάρωση και ηρεμία σε ένα χώρο καλαίσθητο όσο και ασφαλή.

Κάτι που κανείς δεν θα έπρεπε να προσπερνά έτσι κι αλλιώς και ειδικά στις μέρες που ζούμε είναι η ασφάλεια. Στο Polis Hammam-Polis Loutron ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για τον COVID 19. Καθαριότητα, ασφάλεια και χαλάρωση είναι το τρίπτυχο που αγκαλιάζει τους επισκέπτες λίγο πριν οδηγηθούν στον εσωτερικό κήπο για να απολαύσουν το ρόφημά τους με την ολοκλήρωση των υπηρεσιών.

Πηγή: marie claire