Η ελευθερία ξεκινάει από τον τρόπο που σκέφτομαι

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Ξέρω ανθρώπους που έχουν χρήματα και βιώνουν μια μίζερη ζωή . Ξέρω ανθρώπους που αν και για “τα μάτια του κόσμου” έχουν όλα τ’ αγαθά φλερτάρουν με τα ψυχοφάρμακα και τις κρίσεις πανικού. Ξέρω ανθρώπους που εγκλωβίζονται σε σχέσεις όπου ο άλλος τους κακοποιεί, τους υποτιμά, τους χειρίζεται , τους γεμίζει ενοχές και ….φοβούνται να διεκδικήσουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Ξέρω όμως και ανθρώπους που τόλμησαν να σκεφτούν “έξω από το κουτί” και κέρδισαν την ευτυχία.

Το τρόπος του να ζεις και ν’ απολαμβάνεις την ζωή έχει να κάνει με την αυτογνωσία που κερδίζει ο καθένας όταν προσδιορίζει τον εαυτό του ανεξάρτητα από τους “άλλους” . Οι “άλλοι “ είναι η κόλαση άλλωστε.

Η αλλαγή του να στρέψουμε τους “προβολείς” σε μας …αντί να τους έχουμε στραμμένους στους άλλους δεν είναι καθόλου εύκολη. Τις περισσότερες φορές ζούμε για τους ..άλλους. Συμπεριφερόμαστε με βάση την λογική …μια λογική που είναι κατασπαραγμένη από κυρίαρχες πεποιθήσεις, ενοχές και περιορισμούς. Μια λογική που δεν μας αφήνει ν’ απολαύσουμε την ροή της ζωής . Μια λογική που θέλει να ακρωτηριάζονται οι επιθυμίες πετυχαίνοντας να πορευόμαστε σε μια διαδρομή φορώντας βαριές αλυσίδες στα πόδια.

Τον μήνα Μάρτιο λοιπόν, με δύο μοναδικά δρώμενα τα οποία διοργανώνουμε στις 8 Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο 21 – 22 , η δασκάλα Yoga Ελένη Πρέκκα , στον μυσταγωγικό χώρο του Polis, θα διδάξει διαλογισμό, σε συνδυασμό με αρχαιοελληνικό λουτρό και ηχοθεραπεία ενώ όσοι τυχεροί προλάβετε να κλείσετε θέσεις θα μάθετε την ευεργετική δύναμη της τάντρα σ’ έναν διήμερο σεμινάριο όπου μπορούν να συμμετάσχουν και άντρες και γυναίκες