Τι να κάνω για ν’ αντέξω;

Ο λαός υποστηρίζει “θεέ μου μην με κάνεις ν’ αντέξω όσα μπορώ …” Και ο λαός μας είναι σοφός.

Λοιπόν επειδή κανένας δεν την “παλεύει “μονάχος του και επειδή 10 χρόνια τώρα διαχειριζόμαστε έναν οικονομικό πόλεμο , όσο ανταμώνουμε και μοιραζόμαστε εμπειρίες τόσο καλύτερα.  Τόσο εγώ όσο και οι κολλητοί μου , διαχειριστήκαμε πολύ “βαριές “καταστάσεις. Επειδή στην αρχή της κρίσης , οι περισσότεροι ενοχοποίησαν τους εαυτούς τους , η ψυχική μας υγεία , κυριολεκτικά ανατινάχτηκε . Ελάχιστοι μπόρεσαν και εξωτερίκευσαν τα άγχη τους. Οι πολλοί “κλείστηκαν ” στους εαυτούς τους  και καθηλώθηκαν πολλές φορές από ντροπή, τύψεις , ενοχές . Άλλοι μπόρεσαν να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς. Άλλοι δεν μπόρεσαν. Αυτό γιατί ή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, είτε γιατί εγκλωβίστηκαν σε προκαταλήψεις.

Εγώ πίστευα και πιστεύω ότι όταν το πρόβλημα “μοιράζεται” κατανοείς ότι δεν είσαι μόνος , κατανοείς ότι μπορεί να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά όσοι πέρασαν μια βιωματική εμπειρία παρόμοια με την δική σου και τα κατάφεραν. Επειδή λοιπόν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά και επειδή ο χώρος του Polis Hammam – Polis Loutron είναι χώρος ταυτισμένος με την αποτοξίνωση, την χαλάρωση, την ευεξία , σκέφτηκα να προσφέρουμε εκτός από φροντίδα στο σώμα και στην ψυχή μας.

Έτσι λοιπόν από την Τετάρτη στις 4 Δεκεμβρίου και στις πέντε και μισή το απόγευμα φτιάχνουμε την δική μας ομάδα . Με την βοήθεια του συνθετικού Ψυχοθεραπευτή Ιωάννη Νίκου , θα μάθουμε πως να διαχειριζόμαστε ευκολότερα τα παράλογα της καθημερινότητας . Θα μάθουμε πως ν’ ανακαλύπτουμε την χαρά της ζωής μετά από μεγάλα τραυματικά γεγονότα. Θα μάθουμε ποιες είναι οι πρακτικές συμβουλές “πρώτων βοηθειών ” για ν’ αντιμετωπίζουμε τις αρνητικές καταστάσεις. Θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε διαδραστικές συμπεριφορές και να μάθουμε τις βιωματικές εμπειρίες άλλων.

Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι πως μπορούμε ν’ απελευθερωθούμε από αρνητικά συναισθήματα και αρνητικούς ανθρώπους . Όπως μου είπε ο Γιάννης Νίκου οι παρουσιάσεις των διαφορετικών ενοτήτων θα βασίζονται στην θεραπεία ψυχικών τραυμάτων . Σε όσους μάλιστα παρακολουθήσουμε τους τρεις κύκλους συναντήσεων θα μας δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης .

Όσοι θέλετε να μπείτε στην παρέα μας , θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στο Polis Hammam Αθήνας στο τηλέφωνο 210 32120 20 για να μάθετε την διαδικασία που θ’ ακολουθήσετε καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες .

Περιμένω να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις πέντε και μισή το απόγευμα στην οδό Αυλητών 6- 8 Ψυρρή ( Αθήνα )

Τα φιλιά μου