Στο Polis Hammam, θα μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας Πέμπτη

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016

Συναντήσαμε το Λάκη Γαβαλά ανανεωμένο, με πολύ θετική διάθεση και αύρα σε ένα χώρο «κόσμημα» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή. Το νέο του «σπίτι» είναι το Polis Hammam που βρίσκεται σ’ έναν πολύ μικρό και ατμοσφαιρικό σοκάκι στην οδό Αυλητών 6-8. Με το που φτάνεις απ’ έξω βλέπεις ένα επιβλητικό κτίσμα που συνδυάζει στις σωστές αναλογίες το μοντέρνο στοιχείο που παντρεύεται και εξισορροπεί σε απόλυτη αρμονία με τις νόρμες της οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Polis Hammam Athens  Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του κτηρίου, σε καλωσορίζει ένα μαρμάρινο σιντριβάνι και ένας θόλος μαγευτικά φωτισμένος. Το προσωπικό, σε υποδέχεται με χαμόγελο και περίσσια ευγένεια. Εχθές, 13 Δεκεμβρίου ήταν τα επίσημα εγκαίνια που οργάνωσε ο γκουρού του PR Γιώργος Ντάβλας και βέβαια η Athens24 ήταν εκεί ώστε να τιμήσει το Λάκη Γαβαλά και τη κ. Λούτσιου ιδιοκτήτρια του ομώνυμου χώρου στη συμπρωτεύουσα.

Ο χώρος είναι επιβλητικός σε 3 επίπεδα. Μεγάλες αίθουσες με φωτιστικά οθωμανικού χαρακτήρα συνδυασμένα με πατητή τσιμεντοκονία δημιουργούν μια ατμόσφαιρα λιτής πολυτέλειας. Το μάτι χαϊδεύει τα μάρμαρα του hamman τόσο του privé χώρου όσο και του κοινόχρηστου. Ακουμπά στα τάσια αλλά και στις πετσέτες που σχεδίασε ο ίδιος ο Λάκης. Κάθε λεπτομέρεια του χώρου αποπνέει φινέτσα, λειτουργικότητα και προσιτή πολυτέλεια.

ATHENS24: Κύριε Γαβαλά πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ενασχόληση ενός hammam;

Lakis Gavalas ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Είναι η πρώτη φορά που τόσο επαγγελματικά έλαβα μια πρόταση συνεργασίας. Η κ. Λούτσιου η οποία είναι η ιδιοκτήτρια της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας του εν λόγω hammam, ανέθεσε σε ένα hand hander να βρει το ικανό άτομο για να κάνει το art direction στο hammam της Αθήνας. Με αυτή τη λογική, ο hand hander με προσέγγισε. Κάναμε 2 interviews και στην στην 3η συνάντηση καταλήξαμε πως θα συνεργαστούμε με την κ. Λούτσιου. Να φτιάξουμε δηλαδή έναν πρωτότυπο χώρο hamman στην Αθήνα με χαρακτήρα και εξευρωπαϊσμένη δομή. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός διατηρεί τον ethnic χαρακτήρα με στοιχεία σύγχρονης λογικής. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι τα ethnic πρέπει να παραμένουν ethnic και να μην επεμβαίνουμε στην μοντέρνα τους μορφή, του σήμερα. Έτσι, δημιουργήσαμε έναν χώρο με προδιαγραφές που συνδυάζουν επιτυχώς την παράδοση και τις εξελιγμένες δομές του hammam. Επιλέξαμε εξειδικευμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και το εντάξαμε σε έναν χώρο σύγχρονο χωρίς αυτό να αποφεύγει και να παραπιεί την τεχνική την αρχική και τη φιλοσοφία που έχει το παραδοσιακό hammam.
Polis Hammam Athens ATHENS24: Είστε ένας ταλαντούχος σχεδιαστής και ένας επιχειρηματίας που ξέρει πώς να μετατρέπει μια ιδέα σε επιτυχημένο brand και επικερδή επιχείρηση. Η ιδέα της διακόσμησης του χώρου είναι δικιά σας ιδέα;

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Η ιδέα της διακόσμησης είναι δική μου και ενός αρχιτέκτονα που έχει μαθητεύσει δίπλα στη συγχωρεμένη Ζάχα Χαντίντ που ήξερε να φτιάχνει ωραίους και λειτουργικούς χώρους. Ήταν Ιρακινοβρετανή αρχιτέκτων, εκπρόσωπος της σχολής της αποδόμησης με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχους χώρους.

ATHENS24: Τι προσδοκάτε από το συγκεκριμένο εγχείρημα;

Polis Hammam Athens  ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Προσδοκώ να κάνω τον κόσμο να αισθάνεται πάρα πολύ ωραία να ανακτήσει την χαμένη του ευεξία όπως στις παλιές εποχές, στις οθωμανικές. Ό άνθρωπος που έπλενε το εξωτερικό του, έπλενε και το εσωτερικό του. Την ίδια στιγμή που πλένετε εξωτερικά, έρχεται σε επαφή με έναν άλλο άνθρωπο, που τον πλένει εισπράττοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη θετική του ενέργεια. Δεν μπορεί να υπάρξει σημείο του κορμιού που να μην είναι καθαρισμένο. Από τα αυτιά μας, τις φτέρνες μας έως τα μαλλιά μας. Κατά το τελετουργικό το σώμα και το μυαλό πειθαρχούν. Πειθαρχώντας το μέσα μας, προετοιμαζόμαστε και ψυχικά στο να δεχτούμε την ευεξία που του προσφέρει αυτή η υπηρεσία. Μπαίνει ο πελάτης σε ένα χώρο που έχει ειδική μουσική, ειδικό φωτισμό, υδρατμούς… και όλη η ατμόσφαιρα, σε «υποχρεώνει» σε μια πειθαρχία για τον εαυτό σου και μόνο. Δηλαδή, δεν πάμε να κάνουμε ένα διαγώνισμα, να κάνουμε μια γυμναστική που αν κάποιος την κάνει λιγότερο καλά σε σχέση με κάποιον άλλο είναι λιγότερο καλός. Εδώ, ο καθένας έρχεται για να εξυπηρετηθεί και να περιποιηθεί τον εαυτό του. Είναι μια οικονομική περίπτωσης για να αισθάνεσαι καλά γιατί παλιά αγοράζοντας ένα ρούχο 1000€ αισθανόμασταν στιγμιαία ευτυχισμένοι και αναζωογονημένοι Σήμερα, πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να φροντίσουμε, επί της ουσίας, τον εαυτό μας. Η ακριβότερη υπηρεσία που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο Polis Hammam είναι της τάξης των 80€ για μια 3ωρη περιποίηση. Άρα μιλάμε για τιμές πολύ προσιτές κατάλληλες για όλον τον κόσμο, αν και έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα. Οι τιμές είναι πάρα πολύ ανταγωνίσιμες στην αγορά, αν και προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός αυτής φιλοσοφίας – όχι μόνο ως οικοδόμημα, αλλά και των τεχνικών και υπηρεσιών που προσφέρουμε-.

ATHENS24: Πιστεύετε πως ο αθηναίος πολίτης θα αγκαλιάσει με την ίδια ζέση το Polis Hammam όπως στη Θεσσαλονίκη; Σας ερωτώ διότι εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στην κουλτούρα την Οθωμανική όσο οι Βορειοελλαδίτες.

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Φροντίσαμε ο χώρος του Polis Hammam να έχει έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα έτσι ώστε να συνάδει με την κουλτούρα του Αθηναίου. Επίσης, έχουμε έναν ολόκληρο χώρο για μασάζ και treatment για όσους δεν θέλουν να λάβουν τις υπηρεσίες του hammam. Προετοιμάζουμε με τη σάουνα, τον υδρατμό και με το πλύσιμο -αυτό που το λέμε Passa hammam- το όλο σώμα να δεχτεί όσες υπηρεσίες επιθυμεί. Κάποιος μπορεί να μην επιλέξει το hammam για ιατρικούς λόγους. Λαμβάνουμε το ιστορικό του πελάτη ώστε να διαπιστώσουμε αν η υπηρεσία είναι κατάλληλη για τον ίδιο (πίεση υπόταση κλπ) και αν μας ζητηθεί τον συμβουλεύουμε για τις υπηρεσίες που είναι κατάλληλες για τον ίδιο. Στον αντίποδα, ο χώρος λειτουργεί και με τη φιλοσοφία ενός πολυχώρου. Μπορούν να γίνουν bachelor’s parties, γενέθλια, συγκεντρώσεις κλπ. Οι πόρτες είναι όλες ανοιχτές και οι υπηρεσίες είναι νόμιμες, με προδιαγραφές απόλυτης υγιεινής, χωρίς σεπαρέ κλπ. Το ανατολίτικο hammam προσφέρει κάθαρση και ηρεμία ώστε να ξεχάσουμε το δυτικό τρόπο ζωής και να φροντίσουμε και εν των έσω τον εαυτό μας.

ATHENS24: Τι θεραπευτικές ιδιότητες έχει το hammam;
ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Το όλο τελετουργικό, διαστέλλει τους πόρους και πραγματοποιεί έναν πραγματικό και εν τω βάθει καθαρισμό. Έτσι επιτυγχάνεται τόνωση του σώματος και ανάταση της ψυχής. Οι μύες χαλαρώνουν, τα σημεία πίεσης αποφορτίζονται και ο αυχένας και η πλάτη παύουν να πονούν αποβάλλοντας την ένταση της καθημερινότητας. Ήδη με την είσοδο στο χώρο η αίσθηση χαλάρωσης είναι αισθητή. Η ανατολίτικη φιλοσοφία γίνεται αμέσως αντιληπτή στον επισκέπτη από τις μυρωδιές του σαπουνιού και τους υδρατμούς.

 Polis Hammam Athens  

ATHENS24: Ποιες είναι οι υπηρεσίες που μπορεί να απολαύσει ο πελάτης στο χώρο σας;
ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Στο Polis Hammam εκτός από το παραδοσιακό hammam, μπορείτε να κάνετε μασάζ, λούσιμο, απολέπιση ή να επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών όπως το Passa Hammam & μασάζ 30’ με κόστος μόλις τα 55€ για την υπηρεσία Huzur 90’ σε ολόκληρο το σώμα.

ATHENS24: Μπορεί ένας πελάτης να αγοράσει για τον εαυτό του ή ως δώρο τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται εντός του Polis Hammam;
ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ:
Βεβαίως. Μπορεί να αγοράσει τις πετσέτες που προσωπικά σχεδίασα και να τις χρησιμοποιήσει στο σκάφος, στο σπίτι του ή ακόμη και ως κιλίμι. Φτιάχνονται στην Ελλάδα με σκοπό να τονώσουμε τη ελληνική επιχειρηματικότητα.

Με της σειρά μας ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η συνύπαρξη της εμπειρίας της κας. Λούτσιου, με τη δημιουργικότητα, το πείσμα το κύρος και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Λάκη Γαβαλά συνθέτουν ένα δίπτυχο πολύ ισχυρό.

 

Πηγή: Athens24 https://goo.gl/tDBGfW